Formació intercentres “Cos i gènere: projectes transversals des de l’art contemporani”

Des del CEP de Palma Jaume Cañellas Mut i conjuntament amb Es Baluard Museu entenem les pràctiques artístiques contemporànies com una eina interdisciplinar i transversal per reflexionar sobre el món que ens envolta tot fomentant l’esperit crític.

En l’àmbit de l’educació formal i de la formació permanent de les docents, i amb l’objectiu de crear una comunitat de docents que desenvolupi la seva tasca a llarg termini a partir de l’art contemporani, col·laboram amb Es Baluard Museu que ens proporciona les eines, espais, recursos i professionals que ens ajuden per tal de consolidar aquest programa formatiu.

Aquest curs 2021-2022 hem llançat la 5ª convocatòria de la formació intercentres «Cos i gènere: projectes transversals des de l’art contemporani». Els centres que hi participen al FiC són IES La Ribera, IES Berenguer d’Anoia i CIFP Son Llebre amb un total de 18 docents i 4 aules on es realitza la transferència a diferents nivells: 1r ESO, 1r Batxillerat artístic, 1r curs del cicle formatiu de grau superior d’integració social.

La formació està adreçada a professorat de secundària en actiu, de qualsevol àrea o matèria. El tema a treballar és el gènere vinculant-ho amb la performance com a llenguatge artístic.

El gènere és un tema transversal, de gran rellevància i necessari per ser tractat especialment en les edats adolescents. El connectam amb el llenguatge artístic de la performance, per ser el propi cos el principal mitjà d’expressió obrint així altres possibilitats expressives dins les pràctiques artístiques contemporànies sovint no explorades en l’activitat docent.

El FiC és de caràcter teoricopràctic. Combina una sèrie de sessions formatives per a docents amb d’altres de treball dins l’aula que es materialitzen en activitats específiques de transferència a portar a terme amb l’alumnat i es concreten en performances realitzades pels diferents grups a l’espai públic.

Està conduït pel director del CEP de Palma, l’Àrea d’Educació i Programes Públics del Museu i compta amb la participació de professorat de l’ESADIB (Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears), de Meritxell Esquirol, analista cultural, doctora en Ciències Humanes i de la Cultura, Comunicació Social i Institucional amb la tesi Feminidad, neoliberalismo y cultura popular: la despolitización del feminismo i de La lioparda teatre qui desenvolupa les sessions de cos amb l’alumnat als centres educatius.CONVOCATÒRIA: ENLLAÇ