EL CEP DE PALMA I ES BALUARD MUSEU LLANCEN LA PERFORMANCE ONLINE “LA PELL NO TÉ NOM” DINS EL PROJECTE DE FORMACIÓ “COS I GÈNERE”

  • El vídeo mostra els resultats de la quarta edició d’aquesta formació amb instituts, on més de 70 estudiants visibilitzen les seves reflexions al voltant del cos amb imatges enregistrades durant el confinament.
Consultar vídeo aquí
 
Palma, 8 de juny de 2020. Es Baluard Museu d’Art Contemporani de Palma i el Centre de Professorat de Palma Jaume Cañellas Mut presenten la performance online “La Pell no té Nom” com a resultat de la quarta edició del programa de formació intercentres “Cos i gènere: projectes transversals des de l’art contemporani. Formació Permanent de Professorat”, on més de 70 alumnes dels centres participants visibilitzen les seves reflexions al voltant del cos amb imatges enregistrades durant el confinament mitjançant el llenguatge de la performance.

El projecte, iniciat a l’octubre de manera presencial, es va adaptar al format digital com a mesura de seguretat degut a la crisi sanitària de la covid-19, mantenint els objectius del treball i l’expressió a partir del propi cos, incidint en les qüestions de gènere que interpel·len al professorat que està formant com a l’alumnat participant, com a part del treball de transferència a l’aula realitzada.

El vídeo mostra una sèrie de reflexions al voltant de la necessitat de rompre i alliberar-nos de prejudicis i estereotips ara que, arrel de la crisi sanitària actual, podem imaginar un nou futur possible. Els centres de secundària participants durant aquest curs 2019 – 2020 són IES Madina Mayurqa, IES Joan Alcover, IES Son Ferrer i Col·legi Es Liceu.

Des d’Es Baluard Museu s’entenen les pràctiques artístiques contemporànies com una eina interdisciplinar i transversal per reflexionar sobre el món que ens envolta tot fomentant l’esperit crític. En l’àmbit de l’educació formal, i amb l’objectiu de crear una comunitat de professorat que desenvolupi la seva tasca a llarg termini a partir de l’art contemporani, Es Baluard Museu col·labora amb el CEP de Palma Jaume Cañellas Mut per tal de consolidar la formació permanent per a docents a través d’una formació intercentres.
 
El gènere és un tema transversal, de gran rellevància i necessari per ser tractat especialment en les edats adolescents. Així, des del programa “Cos i Gènere”, es connecta amb el llenguatge artístic de la performance, per ser el propi cos el principal mitjà d’expressió, obrint així altres possibilitats expressives dins les pràctiques artístiques contemporànies.

De caràcter teòrico-pràctic, el programa combina una sèrie de sessions formatives per a docents amb d’altres de treball dins l’aula que es materialitzen en activitats concretes a portar a terme amb l’alumnat i es concreten en performances realitzades per l’alumnat a l’espai públic.

“Cos i Gènere”, co-organitzat amb el CEP de Palma Jaume Cañellas Mut, està conduït per l’Àrea de Desenvolupament Educatiu, Formació i Programes Públics del Museu i compta amb la participació de professorat de l’ESADIB (Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears), de Meritxell Esquirol, analista cultural, doctora en Ciències Humanes i de la Cultura, Comunicació Social i Institucional i de Lluki Portas, graduada de l’ESADIB, qui desenvolupa les sessions de cos amb l’alumnat als centres educatius.
 
Previsualitza el vídeo de YouTube La Pell no té Nom – Cos i Gènere 2019/20
 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>