administrador

administrador

URL del lloc web: Correu electrònic: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

 

materials resized_jor. ortografia 7

JORNADES CEP DE PALMA

Mirar l'ortografia amb uns altres ulls. Ortografia visual”

Dimecres 3 i dijous 4 de juny de 2015

 

Dies 3 i 4 de juny de 2015 es varen organitzar unes jornades educatives ofertades des del Centre de professorat de Palma al saló d'actes de l'edifici BMN-Sa Nostra a Son Fuster amb l'objectiu principal de donar a conèixer altres mètodes d'ensenyament de l'ortografia i com aplicar noves estratègies i recursos a les nostres aules.

Ens vàrem reunir més de 240 docents de diferents etapes educatives: infantil, primària, secundària, FP, EOEP, EAP, entre d'altres, per compartir recursos, estratègies, tècniques i materials concrets per ensenyar l'ortografia a l'aula i per saber identificar símptomes visuals que puguin interferir en aquest aprenentatge. De la mateixa forma vàrem poder aprendre a detectar problemes visuals dels nostres alumnes que ens ajudarà a millorar com a docents i a donar solucions als nostre alumnat.

 

L'acte va ser presentat i coordinat pel director del CEP de Palma, José A. Vega. Durant aquests dos dies vàrem tenir l'oportunitat d'escoltar a dos grans professionals de l'àmbit de la formació en optometria comportamental, així com del món de l'ortografia visual en general. En primer lloc va intervenir en Daniel Gabarró Berbegal, Professor universitari, llicenciat en humanitats, diplomat en direcció i organització d'empreses, i expert en programació neurolingüística, així com docent amb més de 25 anys d'experiència en tots els nivells: infantil, primària, secundària i universitat. I Elisa Aribau Montón, Diplomada en Òptica i Optometria per l'Escola Universitària de Terrassa, especialitzada en Optometria Comportamental i del Desenvolupament. La seva tasca de formadora es centra en aspectes diversos relacionats amb l'optometria comportamental, teràpia, el processament de la informació visual, la lateralitat, l'aprenentatge i l'atenció.

A aquestes jornades, i de la mà d'aquests dos grans professionals amb les diferents intervencions vàrem tenir una visió i representació de com treballar l'ortografia a les diferents etapes educatives per al desenvolupament dels nostres alumnes.

Aquestes Jornades han estat un bon exemple de la unió de diversos col·lectius i nivells educatius envers d'un tema comú i que ens preocupa a tots: COM MILLORAR L'ORTOGRAFIA.

Tots i cada un de nosaltres ens vàrem anar amb més d'una imatge mental. Però si s'hagués de resumir en una senzilla frase, podriem agafar una que sortia a la convocatòria d'aquesta activitat formativa: ...LES PARAULES LES HEM DE VEURE...”AMB ELS ULLS DE LA MENT”.

 

Gràcies a tots per fer que aquestes jornades hagin estat tot un èxit.

 

...Seguim creant espais d'aprenentatge, reflexió i innovació.

 

 

Jose Antonio Vega Cuesta

Director del CEP de Palma

resized_jor. ortografia 2 resized_jor. ortografia 4 resized_jor. ortografia 3 resized_jor. ortografia 5
resized_jor. ortografia 1 resized_jor. ortografia 8 resized_jor. ortografia 9 resized_jor. ortografia 6

 

llapis

nou

 

Materials i presentacions de les Jornades d'ortografia visual

Dimecres 3 i dijous 4 de juny de 2015

 

PRESENTACIÓ DANIEL

Presentació de'n Daniel Gabarró

PRESENTACIÓ ELISA

Presentació de n'Elisa Aribau

www.boiraeditorial.com

Mostres de materials educatius diversos (inclosos els materials d’ortografia)

www.boiraformacio.com

Vídeo-cursos per usar amb facilitat els materials educatius presentats a les jornades, però també per millorar les habilitats didàctiques

www.campusdanielgabarro.com

Campus amb vídeo-cursos online gratuïts per infants, joves i persones adultes. 

wwww.danielgabarro.com

Web de Daniel Gabarró on hi ha informacions dels cursos que imparteix.

www.edudigital.net

Dos programes informàtics per millorar l’ortografia (un per aprendre a accentuar en espanyol i un altre per no haver d’usar sobres a classe i sí estudiar el vocabulari cacogràfic i el personal).

Article: “EL PAPER DE L'EDUCADOR”

Article del Dr. Josep Mombiela sobre el paper de l'educador

www.elisaribau.com

 

Plana web de n' Elisa Aribau

 

Entrevista Dra. Lynn. Com es crea una imatge mental

 

https://www.dropbox.com/s/baab6vtgppha4fa/entrevista%20Lynn%20v%20corta.avi?oref=e

JORNADES: EINES, ESTRATÈGIES I EXPERIÈNCIES PER A LA MILLORA DE LA COMPETÈNCIA PLURILINGÜE A L'ESCOLA
resized_p1040670 resized_p1040672

El passat 24 d'abril de 2015 es va celebrar la Jornada “Eines, estratègies i experiències per a la millora de la competència plurilingüe a l'escola” organitzada conjuntament pels Centres de Professorat d'Inca, Manacor i Palma, dependents del Servei de Formació Contínua de la DGOIFP. Al voltant de 80 persones de tota l’illa de Mallorca participaren a aquesta activitat formativa.

Aquestes jornades estaven adreçades als docents de tots els nivells educatius de les Illes Balears amb un nivell mínim d'anglès de B1-B2 del MCERL o equivalent i interessats en el canvi metodològic al voltant de l’enfocament AICLE.

Els conferenciants tractaren temàtiques diferents entorn a l'aprenentatge integrat de continguts i llengües estrangeres dintre d'un marc reflexiu i d'intercanvi d'experiències. Comptàrem amb la presència del Sr. Oliver Meyer, que ens donà un ampli recull d'estratègies per poder dur i utilitzar a l'aula; així com amb la Sra. Ana Linares, que ens parlà de la interacció a les classes  AICLE i la seva implicació al món educatiu. Així mateix es comptà amb la presentació de 4 experiències didàctiques de diversos nivells educatius: infantil, primària i secundària: Catherine Cobb i Antònia Vidal “How to use your English teacher effectively in CLIL teaching” ; Bàrbara Duran “Dissenyant espais d’aprenentatge a l’educació musical”; M. Josep Rivero “Learning English in a natural way”; i Ana Ibiza i José Torres “Paul Klee’s dream: una proposta didàctica per treballar l’educació artística”.

MATERIALS JORNADES

dimarts, 3 de desembre de 2013 22:14

TOTS APRENEM DE TOTS

 

TOTS APRENEM DE TOTS
Trobada pedagògica a Eivissa: "Cercant metodologies inclusives"
3 i 4 d'octubre de 2013
Els dies 3 i 4 d'octubre un grup de mestres dels centres CEIP Son Pisà i CEIP Son Ferrer, conjuntament amb assessors i el director del CEP de Palma vàrem realitzar una trobada pedagògica a l'illa d'Eivissa per conèixer la realitat educativa i la metodologia de treball d'uns centres d'educació infantil i primària que ens varen obrir les seves portes i compartiren amb nosaltres la seva feina, així com la trajectoria educativa i formativa que han anat realitzant durant aquests darrers anys. També vàrem visitar les instal.lacions del CEP d'Eivissa on vàrem compartir un espai de reflexió sobre el treball per ambients i l'itinerari formatiu d'aquests centres.

Sota el títol "cercant metodologies inclusives" ens varen mostrar la seva feina per ambients i visitàrem les seves instal.lacions.

Moltes gràcies al CEIP Santa Gertrudis, CEIP S'Olivaret i CEIP Es Pratet per compartir una altra forma de fer classe... Tots aprenem de tots.
eivis2 cepeivis eivis1
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 Següent > Final >>
Pàgina 4 de 4

Enllaços d'interès

 

servei_formacio_professorat 

instruccions

pla_de_formacio

formacio_centres 

plans

normalitzacio linguistica

dinami

konvoko

weib

moodle 

wifi

 

 

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack