PDF Imprimeix

Aprenentatge cooperatiu

 .

Jornades d’Aprenentatge Cooperatiu “Cooperam”

8 i 9 de juny de 2016

Els dies 8 i 9 de juny vam tenir la sort de poder compartir amb tots els docents de Mallorca les Jornades d’Aprenentatge Cooperatiu “Cooperam”, al CEIP Son Quint, on ens van rebre amb els braços oberts i ens vam trobar com a casa.

Les jornades han estat organitzades de forma conjunta pels CEP de Palma, Inca i Manacor, han comptat amb la participació de més de 200 persones, i van estar presentades per la Directora General de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria F Alorda.

Vam poder gaudir de presentacions d’experiències de nou centres que estan treballant amb aquesta metodologia. Vam escoltar amb atenció les aportacions de cinc centres més que van compartir amb nosaltres  la seva visió i el seu dia a dia en relació a l’aprenentatge cooperatiu. Vam disposar d’espais de participación activa dels assistents, amb activitats adreçades a reflexionar i experimentar compartint. I també vam aprendre amb les conferències d’en Jesús Soldevila (inclusivitat de tot l’alumnat) i Mila Naranjo (avaluació en el context de l’aprenentatge cooperatiu), professors de la Universitat de Vic, membres del GRAD i formadors del programa CA/AC.

Volem donar les gràcies a tots els centres que han volgut compartir amb nosaltres les seves experiències i a tots els docents que ens han acompanyat durant aquests dos dies.
resized_foto 10 resized_foto 1 resized_foto 2
resized_foto 5 resized_foto 11

 .

resized_img-20160614-wa0004 resized_foto 6

Materials i presentacions de les Jornades d’Aprenentatge Cooperatiu “Cooperam”

CEIP SON QUINT

AC Son Quint

Presentació

CEIP BADIES

AC a l’etapa d’Infantil
 Presentació

CEIP PONENT

Reflexions sobre el treball cooperatiu a Infantil

Presentació

CEIP SON FERRER

L’aprenentatge cooperatiu com a posibilitador de metodologies actives
Presentació

CEIP NADAL CAMPANER

L’aprenentatge cooperatiu a les especialitats
Presentació

FELIPE MARTÍNEZ TERREROS (IES Sureda i Blanes)

Aprenentatge cooperatiu amb TIC

Presentació

 

CC SAGRATS CORS DE SÓLLER

Una experiencia cooperativa des de Ciències Socials
Presentació

CEIP MESTRE GUILLEM GALMÉS

Coopfrogs. Treball Cooperatiu

Presentació

CEIP ROBINES

Projectes en treball cooperatiu
Presentació

CEIP SA INDIOTERIA

Presentació de l’aprenentatge cooperatiu a l’escola

https://sites.google.com/site/ceipsaindioteria201516/projectes/ap-cooperatiu/videos-explicatius-sobre-l-aprenentatge-cooperatiu-a-la-nostra-escola

MILA NARANJO

Presentacions

 

 

 

cooperar

        FORMACIONS D'APRENENTATGE COOPERATIU DEL CEP DE PALMA

  • Seminari d'AC de 1r any (Curs 2011-2012)
  • Seminari d'AC de 2n any (Curs 2012-2013)
  • Seminari d'AC de 3r any (Curs 2013-2014)

 

APRENENTATGE COOPERATIU DE 3r ANY. ETAPA DE CONSOLIDACIÓ

Dia 7 de novembre de 2013 es varen reunir al CEP de Palma més de 100 docents d'educació infantil, primària, secundària i EOEP, així com l'equip d'assessors on va tenir lloc la 1ª reunió formativa d'aquest curs escolar del Seminari de Formació d'Aprenentatge Cooperatiu que enguany està en la seva etapa de consolidació. Aquest ja és el tercer curs escolar on els docents del nostre àmbit continuen amb la formació d'aquesta metodologia de treball cooperatiu a l'aula.

El propòsit d'aquest seminari és posar a disposició del professorat d'infantil, primària i secundària obligatòria eines i recursos per fer un canvi en la manera d'ensenyar i estructurar les activitats d'aula, per mitjà de l'aprenentatge cooperatiu de l'alumnat. Aquest tipus d'aprenentatge es basa en la interacció alumne-alumne i el treball en equips reduïts d'alumnes, en els quals els estudiants s'ajuden els uns als altres a aprendre, a diferència de l'estructura de l'activitat de tipus individualista o competitiva.

ac1 ac2

 

 

Enllaços d'interès

 

servei_formacio_professorat 

instruccions

pla_de_formacio

formacio_centres 

plans

normalitzacio linguistica

dinami

konvoko

weib

moodle 

wifi

 

 

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack